Ambrus
-7 °C
3 °C

Oroszlánok szabadultak el Kenya fővárosában

2016.02.19. 12:15 Módosítva: 2016-02-19 12:29:27

Legalább négy oroszlán után indítottak hajtóvadászatot pénteken Kenya fővárosában, Nairobiban. Az állatok a város sűrűn lakott területére tévedtek - írja a BBC.

A nőstény oroszlánok a nairobi nemzeti park területéről szöktek ki. A hatóságok azt kérték a lakosságtól, hogy ne provokálják az oroszlánokat, mert nagyon veszélyes vadállatok.

Az állatokat földön és helikopterekkel is keresik, megkérték a szülőket, hogy gyerekeiket tartsák otthon.

Nem ez az első alkalom, hogy az oroszlánok Nairobiba szöktek be, mióta a város tovább terjeszkedett az általuk lakott területekre. Sokszor a parasztok maguk lövik le a földjükre tévedő állatokat. 2012-ben négy kölyökoroszlán került gondozásba, mert így ölték meg az anyjukat.

A park kerítéssel van elzárva a város oldaláról, de távolabb van néhány átjáró, ahol az állatok természetes vándorlását biztosítják. De mivel a város és a művelt területek egyre nagyobb helyett foglalnak el, az állatok útvonalát is érinti.

 

A nemzeti park 45 négyzetkilométeres területén bölények és orrszarvúk is élnek, körülbelül harminc oroszlánt tartanak számon. Nairobiban van néhány olyan vendéglátóhely, aminek a teraszáról rá lehet látni a nemzeti parkra.

Az oroszlánok száma 1980 óta háromnegyedével csökkent, és eredeti élőhelyüknek csak tíz százaléka maradt meg Afrikában.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.