Kétmillió forint jár londoni Macskafelmetsző lebuktatásáért

2016.02.20. 09:39 Módosítva: 2016.02.20. 13:07

Kegyetlen állat-sorozatgyilkos tartja rettegésben a dél-londoni Croydon városrész macskáit. A Hasfelmetsző Jack után Cat Rippernek nevezett őrültre most 5000 fontos nyomravezetői díjat tűztek ki állatvédő szervezetek, írja a Sky News.

Mostanáig mintegy 50 halott állatról, többségében macskákról gyanítható, hogy a croydoni Cat Ripper áldozatai lettek. A sorozatgyilkos valószínűleg trófeaként megtartja az áldozatok fejét és farkát. 

Az esettel foglalkozó kriminológus szerint a környékbeli állatgyilkosságok rokon jegyeket mutatnak híres sorozatgyilkosságokkal, és nem kizárható, hogy az elkövető a későbbiekben embereket vesz célba: több korábbi sorozatgyilkosnál dokumentálták, hogy állatokkal is kegyetlenkedtek.

Valószínűleg szereti a feltűnést, mivel az áldozatok megcsonkított hulláját a feltételezett gazdáik házánál helyezi el. "Biztos vagyok benne, hogy kifejezetten a sokkfaktort akarta növelni azzal, ahogyan beállította a testet", meséli az egyik meggyilkolt macska gazdája.

Első ránézésre nem látszott, hogy nincs feje, csak amikor megmozdítottam.

A People for Ethical Treatment of Animals nevű szervezet most nagyszabású nyomravezetői kampányba kezdtek a környéken, és 5000 fontot ajánlanak annak, aki segít megfejteni a gyilkos kilétét. "Nem akarunk megrémíteni senkit, de úgy gondoljuk, jobb ha mindenki tudatában van, mi történik a környéken. Csak együtt, összefogva kaphatjuk el" - mondta Kirsty Henderson, az állatvédőcsoport tagja. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport