Orsolya
7 °C
10 °C

A hadsereg védte meg a tüntetőktől Delhi vízellátását

2016.02.22. 06:16

A hadseregnek kellett beavatkoznia Észak-Indiában a hétvégén, hogy megvédjék a húszmilliós Delhi vízellátását, miután tüntetők elfoglalták a városba vezető csatorna bejáratait, írja az MTI. Az erőszakossá fajult tiltakozó akciónak már 19 halálos áldozata van.

A kormány egy illetékes hétfőn azt közölte, hogy tiltakozó akció miatt a lakosság háromötödének vízellátása forgott veszélyben, de a katonák közbelépése nyomán sikerült visszaszerezni az ellenőrzést a csatorna fölött.

A térségben egy mezőgazdasági közösség tagjai tüntetnek napok óta, azt követelve, hogy növeljék a szavatolt állami állások és egyetemi helyek számát. A tiltakozók összecsaptak a rendfenntartókkal, személy- és teherautókat gyújtottak fel, és akadályozták a közúti közlekedést is. Az összetűzésekben a legfrissebb jelentések szerint 19-en meghaltak, a sebesültek száma eléri a kétszázat.

A tüntetők egy képviselője hétfőn azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy nem riasztja őket vissza a hadsereg bevetése, és folytatják az akciót.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!