Eleonóra
2 °C
6 °C

Dániában győzött a féktelen sirálygyűlölet

2016.02.24. 00:17

A második legnagyobb dán város háborút hirdet a polgárok életét állítólag teljességgel tönkretevő sirályok ellen. Az aarhusi hatóságok 16 vadászt fogadtak fel, hogy április közepéig a lehető legtöbb madárral végezzenek, mielőtt elkezdődik a párzási időszak, ami után különben még több szemét sirály fog kikelni a tojásokból, hogy a várost végképp elfoglalják az emberektől.

A tengeri sirályok köztudomásúlag nem egyszerűen rikoltoznak, hanem egy csak rájuk jellemző gonosz, kárörvendő nevetéssel kergetik sírba az embert. Ez különösen akkor elviselhetetlen, ha sokan vannak, és Aarhusban tényleg sokan vannak. A helyi sajtó apokaliptikus cikkekben számol be a fejleményekről, ezek alapján minimum azt lehet képzelni, hogy Hitchcock Madarakjának 18 dupla+-os rendezői változata megy loopolva a kikötő környékén.

„Nem csak arról van szó, hogy néhány sirály repked és kiáltozik. Az a helyzet, hogy júliusban és augusztusban napi 20-21 órában szörnyű zajban kell élnem” – nyilatkozta egy helyi lakos. A Thelocal.dk cikke szerint a helyiek türelme teljesen elfogyott, vagy inkább a kollektív idegösszeomlás szélére jutottak. És rettegnek:

Amikor más lakókkal beszéltem augusztusban, amikor a legrosszabb volt, az emberek könnyek között, reménytelen állapotban tengődtek. Voltak, akik nem tudtak kimenni az erkélyükre a sirálytámadások miatt.

Az újságokban gyűlölettől izzó sorokban ecsetelik a sirályok veleszületett álnokságát, szemtelenségét és gonosz eltökéltségét. Most néhányan bíznak benne, hogy a kilövési engedély valamennyit segít majd a helyzeten, de a józanabbak hosszú távon nem számítanak semmi jóra.

Nem tudjuk, lehet, hogy csak még több sirály jön majd, hogy ránk telepedjenek.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Spanyolország

A szélmalmok földjén - Consuegra és Almodóvar del Campo.