Árpád
-1 °C
9 °C

Megszülettek az első kölni ítéletek

2016.02.24. 21:52

Meghozta az első ítéleteket szerdán a kölni városi bíróság a németországi nagyvárosban szilveszterkor elkövetett bűncselekmény-sorozattal kapcsolatban, mindkét esetben lopás miatt róttak ki büntetéseket, írja az MTI.

A bíróság két ügyet tárgyalt és zárt le szerdán. Az egyik ügyben a vádlott - egy 23 éves marokkói fiatalember - hat hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetést és 100 euró (31 ezer forint) pénzbüntetést kapott, amiért kitépte egy 20 éves nő kezéből az okostelefonját, amikor az szelfit akart készíteni, a háttérben a kölni dómmal. Az AP szerint a férfinél drogot is találtak. A turista a tolvaj után rohant, akit még a helyszínen elfogtak a rendőrök.

A marokkói férfi bocsánatot kért az áldozatától. Az MTI cikkéből nem derül ki, de az AP azt írja, hogy a 20 éves nő nem látta egyből, hogy ki lopta el a telefonját, de egy közelben lévő afgán menekült segített neki beazonosítani a tettest.

A másik eset néhány száz méterrel odébb történt, egy hídon. Az áldozat egy férfi volt, aki a szilveszteri fényekbe boruló várost akarta fényképezni. Két támadója - egy 18 éves marokkói és egy 22 éves tunéziai fiatalember - elvette tőle kameráját és fotóstáskáját. Őket is elfogták még szilveszter éjjel. Az idősebb elkövető 3 hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kapott, társát egy évre próbára bocsátották. Mindhárom elítélt menedékkérő. A bíróság csak a büntetőügyükkel foglalkozott, menedékjogi ügyükben nem foglalt állást.

A hatóságok eddig csaknem 1100 feljelentést rögzítettek, 600-an szexuális bűncselekmény miatt fordultak hozzájuk a WDR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság összeállítása szerint. Az AP 1000 feljelentésről ír, amiből 400 köthető szexuális bűncselekményhez.

Előzetes letartóztatásba eddig – a mostani gyanúsítottakkal együtt – 14 embert helyeztek, közülük egy embert gyanúsítanak szexuális bűncselekménnyel. Szilveszter éjszakáján a 16 német tartomány közül 12-ben történtek olyan bűncselekmények, mint Kölnben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.