Rózsa
18 °C
26 °C

Miért lett elege a svéd lánynak az ISIS-ből?

2016.02.24. 14:26

"A házban, ahol laktunk, nem volt semmi, se áram, se víz, semmi" - magyarázta egy tévéinterjúban Marlin Stivani Nivarlain, miért lett elege az ISIS-ből. A 16 éves lányt a kurd speciális erők szabadították ki Moszulban. A lány a CNN által idézett interjúban elmondta, hogy kalandjai akkor kezdődtek, amikor 14 éves korában abbahagyta az iskolát, majd találkozott barátjával. A fiú lassanként az ISIS követője lett: "Miután összejöttünk, ő egyre inkább elkezdett érdeklődni az ISIS után. ISIS-videókat nézett és ezekről beszélt" - magyarázta Nivarlain.

Marlin Stivani Nivarlain
Marlin Stivani Nivarlain
Fotó: CNN / bno / Twitter

"Semmit nem tudtam az iszlámról, vagy az ISIS-ról, meg ilyenekről. És akkor azt mondta, csatlakozzunk az ISIS-hez, én meg azt válaszoltam, hogy oké."

A pár Törökországon keresztül utazott Szíriába, ahonnan végül Irakba települtek. Itt kapták meg azt az otthont, ami alulmúlta a svéd lány elvárásait. "Nagyon nehéz élet volt."

A lány felvette a kapcsolatot az anyjával, aki értesítette a svéd hatóságokat, akik értesítették a kurd hatóságokat, akik végül megszervezték az akciót. A lány jelenleg még kurd területen tartózkodik, a kurd hatóságok most szervezik az átadását Svédországnak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!