Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Morales nem lehet negyedszer is elnök

2016.02.24. 06:32

A bolíviai lakosság a múlt hét végi népszavazáson elutasította azt az alkotmánymódosítást, amelynek nyomán Evo Morales államfő 2019-ben negyedszer is versenybe szállhatott volna az elnöki posztért - közölte a választási bizottság szerdán. 

A szavazatok több mint 99 százalékának megszámlálása után az elutasítók aránya 51,3, a támogatóké 48,7 százalék volt - közölte a testület, hozzátéve, hogy a megmaradt voksok már nem tudják megfordítani a referendum eredményét. 

Evo Morales, a radikális latin-amerikai baloldal egyik képviselője 2006-ban került hatalomra a szegény néprétegek és az ország lakosságának többségét alkotó indiánok támogatásával, és még a 2014-es legutóbbi választáson is a lakosság 61 százaléka támogatta. Jelenleg harmadik elnöki periódusát tölti, és a mostani népszavazási eredmény azt jelenti, hogy 2020-tól már nem töltheti be a posztot.

Samuel Doria Medina, az ellenzék korábbi elnökjelöltje korábban úgy fogalmazott, hogy a választók döntésével megsemmisült az a terv, amelynek alapján Bolíviában egypártrendszert hoztak volna létre.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.