Előd
5 °C
12 °C

Több mint 30 rab megszökött, 11-et lelőttek

2016.02.25. 12:08

Több mint 30 (egyes források szerint több mint 50) rab megszökött a Buimo börtönből Pápua Új-Guineában. 11-üket lelőtték, 17 társukat megsebesítették és elfogták a hatóságok.

Az eset csütörtökön, helyi idő szerint délután egy óra körül történt. A rabok megtámadtak és megsebesítettek két börtönőrt. A szökésben levő rabok pontos számát és kilétét még nem közölte a börtön a nyilvánossággal.

Az utóbbi években a Buimo börtönben uralkodó állapotokkal kapcsolatban többen fejezték ki aggodalmukat: sok huszonéves férfit tartanak itt előzetesben a helyi sajtó szerint, akik közül rengetegen hosszan kénytelenek várni a tárgyalásuk kitűzésére. A börtönőrök kegyetlenkedéseit, és a rabok általános ellátását is kiemelte az EMTV, mint problémás pontot. Tavaly 55-en szöktek meg egy másik kitörésben ugyanebből a börtönből.

A rendőrség figyelmeztette a lakosságot, fokozott óvatossággal közlekedjenek a környéken. A szökött rabok között gyilkosok, nemi erőszaktevők is vannak. Arra is figyelmeztettek, hogy a szökött rabok bujtatása bűncselekmény.

Pápua Új-Guinea Óceánia egyik állama, a Föld második legnagyobb szigetének, Új-Guineának keleti részét és számtalan kisebb szigetet foglal magában.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.