Ágoston
14 °C
31 °C

Népszavazást tartani 1294 ember miatt?!

2016.02.26. 08:47 Módosítva: 2016-02-26 12:09:33

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a Népszabadság megkeresésére úgy reagált a magyar kormány népszavazási tervéről, hogy

az Európai Unió áthelyezésekről szóló döntése szerint Magyarországnak 1294 menedékkérőt kellene letelepítenie. Népszavazást tartani arról, hogy befogadjanak-e 1294 embert, önmagáért beszél, és bizonyítja, hogy ennek a döntésnek ideológiai okai vannak, és nem a források vagy a kapacitás hiánya indokolja.

Schulz a lapnak elmondta még, hogy túl szorosnak érzi Orbán Viktor együttműködését Vlagyimir Putyinnal.

A Fidesz frakciója közleményben reagált az Európai Parlament elnöke szavaira, eszerint

Martin Schulz hazudik és be akarja csapni a magyarokat.

Mint írják, a Magyarországot fenyegető uniós kötelező betelepítési kvóta ugyanis nem 1294 bevándorló, hanem egy szegednyi bevándorló betelepítését jelentené és egy automatikus, állandó mechanizmusssá tenné a bevándorlók betelepítését, amelynek soha nem lenne vége.

Amint azt megírtuk, az Európai Bizottság egyelőre csak a sajtóból értesült a népszavazás kezdeményezéséről. Mint az EB szóvivője mondta,

Nem értjük, hogyan illene bele az európai uniós döntéshozatali eljárásba, amelyet minden tagállam, Magyarország is elfogadott.

Ugyanakkor hozzátette: tudomásuk szerint a népszavazásról még folyik a vita Magyarországon. Megvárják, amíg további felvilágosítást kapnak az ügyről.

Magyarország belügye a kötelező betelepítési kvóta kérdéséről a budapesti kormány által kezdeményezett népszavazás - közölte az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja az uniós tagállamok belügyminisztereinek csütörtöki brüsszeli találkozója után. Dimitrisz Avramopulosz ugyanakkor hozzátette, hogy 

Nem szabad elfelejteni, hogy a menedékkérők elosztására vonatkozó kvótarendszer felállításáról korábban kötelező érvényű döntés született az Európai Unió Tanácsában.

Csodás Török Riviéra

Akár féláron utazhat idén Törökország fantasztikus tengerpartjaira.

Budapesti szállások

Fővárosi hotelek, apartmanok, panziók itt!