László
18 °C
28 °C

Dizájnerdrog miatt ölhetett a bébiszitter Moszkvában

2016.03.01. 14:10

Egyre viszik a virágokat a moszkvai Oktyjabrszkoje polje metrómegálló elé, ahol tegnap egy magát dzsihádistának valló nő egy órán keresztül lóbálta az általa megölt kislány fejét, mire a rendőrök lefogták. Kedd délutánra megemlékezést is szerveztek a helyszínre az orosz közösségi hálón.

A 39 éves nő három éve dolgozott bébiszitterként a családnál, áldozatát egyéves kora óta ismerte. Az üzbegisztáni asszony véres akciója erősítheti az idegenellenes hangokat, a Kreml ezért igyekezett felhívni a figyelmet, hogy senki ne csináljon a tragédiából etnikai kérdést. (Ez lehetett az oka annak is, hogy az országos tévéadók híradóikban nem számoltak be a történtekről.)

A Kábítószer-ellenes Szövetségi Szolgálat (FKSZN) vezetője szerint a látottak alapján valószínű, hogy a gyilkosságot kábítószer hatása alatt követte el az asszony – írta a Ria Novosztyi. Viktor Ivanov az alfa-PVP-re gyanakszik. Az alfa-Pyrrolidinopentiofenon szintetikus drog, Kínában, Indiában és Pakisztánban állítják elő.

Illegális szer, amely már Floridában is felbukkant, de Oroszországban is hódít. A fürdősódrogok csoportjába tartózó szer olcsó, könnyen előállítható. (Az részben az elhibázott drogpolitika miatt Magyarországon is terjedő olcsó dizájnerdrogok terjedéséről itt és itt olvashat.)

Az alfa-PVP hallucinációt, paranoiás rohamokat válhat ki, amit a fogyasztó sebezhetetlenségérzete is erősít. 

Egyelőre hivatalosan nem közölték, hogy a nő szervezetében kimutatták volna a szert.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.