Márta, Flóra
18 °C
31 °C

Németországra is átterjedt a Nagy Sertésháború

2016.03.02. 12:44

Németországban szintet lépett a bevándorlókkal, az integrációval és a multikultival kapcsolatos vitamassza: a legészakibb tartomány, Schleswig-Holstein tartományi parlamentje elé került egy tervezet, ami megvédené a bevándorlóktól disznóhúst. Igen, az előterjesztés szerint

a tartományi kormányzatnak garantálnia kell, hogy a disznó nem tűnik el a menzákból, az iskolákból és óvodákból.

A beterjesztő CDU-s Daniel Günthert az az aggodalom vezette, hogy egyre több étkezde, óvoda és iskola veszi le az étlapjáról a disznóhúst, hogy megfeleljen bizonyos vallási elvárásoknak. A kereszténydemokrata politikus odáig ment, hogy a disznóhúst az "egészséges és kiegyensúlyozott étrend" részének nevezte. 

A Dániától 1864-ben háborúval elcsatolt tartomány pont Dániából emelné át az ötletet, ahol Randers városában terjesztettek be hasonló kezdeményezést

Az ötletet azonnal elkezdték kifigurázni, pedig a CDU tagadta, hogy a kötelezővé akarná tenni a disznóhúst. A szociáldemokrata Ralf Stegner azt twittelte:

Vegetáriánusok, a vegánok és muszlimok Szentháromságban forrnak össze: át akarják venni az uralmat a Schleswig-Holsten-i menzákon!

A tartományt kormányzó szociáldemokrata-zöld koalíció azzal az indokkal utasította el a beterjesztést, hogy "nem a tartomány dolga az ilyenekről dönteni". Robert Habeck ehhez azt is hozzáfűzte, ő személy szerint nem osztja azt az álláspontot, miszerint akár alkotmányos jogokat is fel ként függeszteni az oldalas vagy a fasírt kedvéért.

(via local.de)

"No, it's not the first of April," Green Party MP Konstantin von Notz wrote on Twitter.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Budapesti szállások

Fővárosi hotelek, apartmanok, panziók itt!