Árpád
-1 °C
9 °C

Trump megölésén poénkodott, deportálhatják az egyiptomi pilótanövendéket

2016.03.03. 19:22

A világ megköszönné, ha megölném, én pedig leülném az életfogytiglant – ezt posztolta februárban a Facebook-on Donald Trump fotója alá egy kaliforniai pilótaképzésen részt vevő 23 éves egyiptomi férfi.

Emadeldin Elsayed azóta is börtönben van, kihallgatta a titkosszolgálat is, de ügyvédjei szerint nem sikerült rajta büntetőjogi fogást találni. Ezért a tanulóvízumát vonták vissza, majd őrizetbe vették, és hamarosan egy bevándorlási bíróság fogja elbírálni, hogy az országban maradhat-e. A bevándorlási hatóság szerint Elsayed megsértette a tartózkodására vonatkozó szabályokat.

Trump egyik fő választási ígérete a bevándorlás lefékezése, aminek egy a teljes mexikói határra emelendő fal, valamint a muszlimok ideiglenes beutazási tilalma is a része.

Elsayed, aki szerint a kihallgatói a 9/11-es terrortámadásról és a decemberi San Bernardinói merényletről kérdezték, azt nyilatkozta, hogy feldühítették a republikánus elnökjelöltségért küzdő politikus muszlimellenes kijelentései, de a posztot azonnal megbánta, és eszében sem volt ártani senkinek.

Csak egy hülye Facebook-poszt volt, olyan, amiből óránként több ezret tesznek fel. Miért kell ezért engem nemzetbiztonsági kockázatnak kikiáltani?

(via BBC)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.