Natália
-3 °C
7 °C

Jogi abortuszt hajthatnának végre a férfiak Svédországban

2016.03.04. 17:55

Elsőre meglepő ötlettel állt elő a svéd Liberális Párt ifjúsági szárnya (LUF Väst), arra hivatkozva, hogy nem alapon nem különbözhetnek a nők és a férfiak jogai.

A kezdeményezés célja, hogy Svédországban a férfiak kapjanak lehetőséget a jogi abortuszra – írta a The Local. Először persze ez ugrott be:

A jogi abortusz azonban egész mást jelent, mint elvi harcot azért, hogy elvileg megtehessen valamit a férfi, amire fizikailag képtelen.

A javaslat szerint a terhesség 18. hetéig a férfi mondhasson le az apai jogokról és kötelezettségekről, így a gyermek megszületése után ne kötelezhessék eltartásra – értelmezte a kezdeményezést a The Localnak a LUF Väst alelnöke, Marcus Nilsen.

Hiszen nem akar apa lenni, ő erről nem dönthet, míg az anya a valódi abortusz révén ezt megteheti.

A liberálisok arra nem tértek ki, hogy mi legyen az apaság jogával, ha történetesen az anya nem akarja a gyereket.

Értelmes dolog a jogi abortusz?

  • 17051
    Végülis, lehet benne valami
  • 6768
    Ez egy veszélyes hülyeség
  • 4074
    Felesleges. Ha nem akar apa lenni, nem kell, de fizessen eltartási díjat.

Ivar Arpi ellenzi

Nem mindenki lelkesedik az ellentmondásos kezdeményezésért. A Svenska Dagbladet újságírója szerint ezt a jogot semmiképp sem szabad a férfiaknak megadni. „A férfiaknak vállalni kell a felelősséget gyermekeikért” – írta Ivar Arpi.

Nilesenék szerint érdemes lenne vitatkozni a kérdésről, de sokan konzervatív hozzállással, a hagyományos család elleni támadásként fogták fel a kezdeményezést. Nem tudni, mennyire gondolták komolyan a vitát: a The Local felidézte, hogy a liberálisok stockholmi ifjúsági szárnya a közelmúltban legalizálni akarta a 15 évnél idősebb testéverk közötti szexuális kapcsolatot és a nekrofil aktust, arra az esetre, ha az elhunyt ezt kifejezetten kérte végrendeletében.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.