Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

22 évvel a Csupasz Pisztoly sztárjának gyilkossági ügye után került elő egy kés

2016.03.05. 12:13

1994. június 12-én holtan találták O. J. simpson exfeleségét, Nicole Brownt és annak barátját, Ron Goldmant a nő Los Angeles-i öröklakásában. Az akkori nyomozás megállapította, hogy halálukat több késszúrás okozta. Simpson akkoriban még elismert sztár volt nemcsak a futball-ligában, hanem a filmiparban is – talán legismertebb szerepe a Csupasz pisztoly trilógia Nordberg nyomozója, aki a balfék Frank Drebin hadnagyot (Leslie Nielsen) segítette a filmek során.

Simpsont nem volt könnyű elfogni: miután június 17-én nem élt a rendőrség által adott lehetőséggel, hogy feladja magát, körözést adtak ki ellene. Kiderült, hogy Simpson egy barátjával együtt menekülőre fogta, így - a média helikoptereivel karöltve - üldözőbe vették a kocsiját, és órákon át próbálták kikönyörögni a terepjáróból. Simpson a hajsza során még öngyilkossággal is fenyegetőzött. Végül még aznap este, miután megengedték neki, hogy brentwoodi otthonában elbúcsúzzon édeasnyjától és megigyon egy pohár narancslevet, feladta magát a rendőrségnek.

A hatalmas médiaérdeklődés közepette lezajlott tárgyalás nem volt botrányoktól mentes, ugyanis rengeteg bizonyítékot egyszerűen mellőztek. Az egyértelmű bizonyítékok és tanúvallomások ellenére a védők elérték céljukat, és sokak legnagyobb döbbenetére – vagy épp örömére – Simpsont 1995. október 3-án felmentették a gyilkosság vádja alól. Mondjuk évekkel később fegyveres rablás és emberrablás miatt 33 éves börtönbüntetést kapott, de ez mindegy.

Az egyik legfontosabb bizonyíték a gyilkossági ügyben, maga a kés, sosem került elő. Most azonban egy amerikai rendőr azzal állt elő, hogy a kés nála van − egy hónapja adta át a nyomozóknak −, a kést állítása szerint egy munkástól kapta még 1998-ban, írja a CNN. A munkás Simpson házának bontásán dolgozott. A rendőrség vizsgálja a kést, de nyilatkozatukban hangsúlyozták, hogy lehet, hogy az egész történet nem igaz. Az viszont biztos, hogy O. J. Simpson peréről készült filmsorozatot most fogják bemutatni az Egyesült Államokban.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.