Malvin
9 °C
25 °C

Támadás Tunéziában: 45 halott

2016.03.07. 11:45 Módosítva: 2016-03-07 14:28:11

Szélsőségesek ütöttek rajta a tunéziai hadsereg és rendőrség ellenőrző pontjain a Líbiával szomszédos területen hétfőn, az összecsapásokban legalább tíz támadó, öt civil és egy katona meghalt - közölte az MTI. Az AP szerint ugyanakkor a támadásban 26 ember vesztette életét, köztük 21 fegyveres szélsőséges, a Reuters pedig egy friss, hivatalos bejelentésre hivatkozva azt írja, hogy 45-en vesztették életüket, köztük 28 fegyveres.

A támadás Ben Gardán településnél történt, a líbiai határtól nem messze. A hadsereg szóvivője szerint a katonák tíz fegyveressel végeztek. Kórházi források öt civil halálos áldozatról is beszámoltak. A belügyminisztérium a lövöldözés kirobbanásakor figyelmeztette a helyi lakosokat, hogy ne hagyják el otthonukat.

Tunézia mély árkot ásott a határon, mert attól tart, hogy Líbiából, ahol az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentős teret nyert, fegyveresek szivárognak be az országba. A tunéziai határőrizeti erőket nyugati katonai tanácsadók képzik ki.

A határ líbiai oldalán iszlamistákat képeznek ki, akik tavaly számtalan esetben behatoltak Tunéziába, a többi között terrortámadást hajtottak végre a világhírű tuniszi Bardo Múzeumnál, illetve Szúsza városában, egy tengerparti szállodánál.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.