Meghalt a megerőszakolt és felgyújtott indiai kamaszlány

2016.03.09. 09:34

Meghalt Indiában az a tizenéves lány, akit hétfőn megerőszakoltak és felgyújtottak Újdelhi külvárosában, írja az MTI az indiai rendőrség közleményére hivatkozva. A lány, aki testének 95 százalékán megégett egy kórházban vesztette életét.

A lányt Tigri településen lévő házuk tetőteraszán erőszakolták meg. A lányra szülei hétfőn este találtak rá súlyos égési sérülésekkel azután, hogy a tetőről segítségért kiáltozott. A feltételezett tettes egy húsz év körüli férfi, akit a rendőrség őrizetbe vett.

2014-ben több mint 2 ezer nemi erőszakot jegyeztek fel Újdelhiben, míg országszerte 37 ezer esetet regisztráltak. Segélyszervezetek szerint azonban ezeknek a támadásoknak a nagy része nem is jut a hatóságok tudomására.

Mint ismert, Indiában 2012-ben autóbuszon csoportosan megerőszakoltak egy fiatal nőt, aki belehalt sérüléseibe. A történtek hatalmas botrányt kavartak. Hatására az ázsiai országban megduplázták a nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények büntetési tételeit, s akkor került napirendre az is, hogy különösen súlyos bűncselekmények esetében fiatalkorúakat is felnőttként kellene elítélni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport