Hajnalka
0 °C
14 °C

Kés, gázpalack és fekete maszk volt a táskájában, mégis felengedték a Ryanair gépére

2016.03.09. 15:49

Letartóztattak egy 31 éves, radikalizálódott férfit egy marokkói repterén, miután a csomagjában legalább négy konyhakést, egy machetét, két zsebkést, egy gumibotot, gázpalackot és egy fekete maszkot találtak, írja a France24. A francia állampolgárságú férfi a franciaországi Nantes-ból utazott Fezbe a Ryanair egyik gépével. A férfi mellesleg házi őrizetben volt Franciaországban.

A France24 szerint az ügy azért is megdöbbentő, mert Franciaországban fokozott biztonsági intézkedések vannak életben a novemberi párizsi terrortámadások óta, amiben 130-an vesztették életüket.

Később a hatóságok azonosították a férfit, akiről kiderült, hogy korábban katonaként szolgált, majd áttért az iszlám vallásra. Úgy tudni, Manuel Broustail tavaly a feleségével költözött Marokkóba, és csak azért tért vissza Franciaországba, hogy eladja a lakását.

A Ryanair az AFP-nek az mondta, hogy a felelősség a nantes-i repülőtér biztonsági szolgálatáé, vizsgálják az esetet.

Szerdán ez már a második súlyos biztonsági kérdéseket felvető eset. Az Air France Isztambulból Párizsba tartó járatán egy kétéves kisfiút csempészett fel kézipoggyászban egy nő, az esetet azonban nem a reptér biztonsági szolgálata, hanem egy utas vette észre.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!