Miklós
-7 °C
4 °C

Összeomlott egy emeletes ház Nigériában

2016.03.10. 15:24
Legalább harmincöten meghaltak egy ötemeletes épület összeomlásakor a Nigéria egyik gazdasági központjának számító Lagosban. A nigériai hatóságok csütörtöki közlése szerint a katasztrófáért valószínűleg az építkezési vállalat tehető felelőssé.

A helyi katasztrófa-elhárítás egyik szóvivője elmondta, hogy a félkész épület kedden dőlt össze, és sok embert temetett maga alá. Hozzátette, hogy két nappal a történtek után még mindig lehetnek áldozatok a romok alatt. A mentőakció folyamatban van, jelenti az MTI.

A The Guardian című brit napilap értesülése szerint eddig tizenhárom embert sikerült kimenteni.

A baleset heves esőzéseket követően történt a 20 millió lelkes metropolisz legdrágább ingatlanjainak otthont adó körzetében, Lekkiben.

A nigériai hatóságok közölték, hogy a félkész épület túllépte a megengedett magassági korlátozásokat, és a tulajdonos nem vette figyelembe a munkálatok leállítására vonatkozó hatósági utasítást, s folytatta az építkezést.

A szerencsétlenségre válaszul a nigériai hatóságok lezártak további húsz, korábban veszélyesnek ítélt építési területet Lagosban.

2014 szeptemberében 116 ember vesztette életét a nigériai nagyvárosban annak következtében, hogy beomlott egy keresztény szektához tartozó épület.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.