Szertehagyta a negyvenötöst, lelőtte a saját gyereke a fegyverjogi aktivistát

2016.03.10. 09:39

Furcsa baleset történt még szerdán az USA-ban: egy négyéves gyerek hátba lőtte az anyját a nő pisztolyával – sajnos nem is ez a furcsa, hanem a körülmények.

A nő ugyanis fegyverjogi aktivista, külön Facebook-oldalon hirdette, milyen fontosnak tartja az amerikai állampolgárok alapvető jogait, különös tekintettel a fegyvertartást lehetővé tevő második alkotmánykiegészítést. Sajnos úgy tűnik, hogy a tudatosság itt véget is ér, a gyerek az autóban ülve lőtte meg az anyját, a kocsi padlóján talált, töltött negyvenötössel.

Jamie Gilt
Jamie Gilt

Hogy pontosan hogy került oda a pisztoly, azt nem írja a Sky News, bár a legvalószínűbb, hogy a nő táskájából eshetett oda, ahol a gyerek is könnyen elérte. Az biztos, hogy a kissrác tudta, mit kell csinálnia a fegyverrel, mert az anyukája korábbi facebookos posztja szerint imád célba lőni (nyilván nem negyvenötössel, hanem az USA-ban gyerekkalibernek tartott .22-essel).

Az anyát kórházba szállították, állapota stabil, a gyereknek sem lett semmi baja, jó eséllyel csak az újságcikkek emlékeztetik majd később arra, hogy mi is történt. Természetesen a Facebook-oldalt ellepték a kárörvendő, gonoszkodó, viccelődő kommentek, van, aki szerint ez az egész a karma műve, mások arról érdeklődnek, hogy ilyen esetben az amerikai fegyverlobbi osztogat-e díjakat. A lényeglátás csúcsa viszont az a komment, amely kifejti, hogy az anya korábban amellett érvelt, hogy joga van bármilyen, a családjára leselkedő veszélyt elhárítani, és mindössze csak annyi történt, hogy a gyerek már ilyen fiatalon átvette ezt a gondolkodásmódot.

A nőnek amúgy óriási mázlija volt. Miután a gyerek meglőtte, csak arra volt képes, hogy megálljon a kocsival, de ha nem jár arra pont a környék seriffhelyettese, és nem szúrja ki a kormánynál magatehetetlenül ülő nőt, Gilt valószínűleg ott vérzik el az autóban. Természetesen az ilyen felelőtlenség az USA-ban sem marad büntetlenül: a floridai, fegyvertartásról szóló szabályok is világosan kimondják, hogy aki töltött fegyvert olyan helyen hagy, ahol azt gyerekek is elérik, az hülye vét a törvény ellen. Könnyen előfordulhat, hogy a gyámhatóságnak is lesz egy-két szava az ügyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport