Judit
-2 °C
8 °C

Két tizenéves lányt a bataclanihoz hasonló mészárlás tervezésével gyanúsítanak

2016.03.12. 16:55

A francia hatóságok nyomozást indítottak két tizenéves lány ügyében, akikről azt gyanítják, hogy ahhoz hasonló merényletet terveztek, mint amilyen a Bataclan klubot érte tavaly novemberben, írja a BBC. Az egyik lány 15, a másik 17 éves. A rendőrség szerint olyan Facebook-üzeneteket váltottak egymással, amelyekben a támadást tervezgették, ugyanakkor a terv még csak kezdeti stádiumban volt, sem fegyvereket, sem robbanóanyagot nem találtak.

A lányokat szerdán tartóztatták le a terrorelhárítók. Mindkettejüknek meg kellett jelennie pénteken egy terrorizmussal kapcsolatos ügyekben eljáró bíróság előtt. A fiatalabbik lány egyelőre őrizetben marad, az idősebbiket felügyelet mellett szabadlábon engedik védekezni. Két másik lányt is kihallgatott a rendőrség, de őket elengedték.

A párizsi Bataclan koncertterembe a tavalyi párizsi merényletek estéjén, november 13-án három, testén robbanóövet viselő terrorista hatolt be. Éppen az Eagles Of Death Metal nevű amerikai zenekar adott koncertet. A merénylők azonnal tüzelni kezdtek, és kilencven embert megöltek. A klub a tervek szerint az év végén újra kinyit.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.