Piroska
-12 °C
-2 °C

Kim Dzsongun hidrogénbombát dobna Manhattanre

2016.03.13. 21:56

Észak-Korea azt állítja, hogy el tudná pusztítani Manhattant, ha a ballisztikus rakétájával hidrogénbombát juttatna New York szívébe. Bár a katonai szakértők szerint Kim Dzsongun rezsimje egy kicsit túloz a hadierejével kapcsolatban, az újabb fenyegetőzés Észak-Korea komoly ambícióit bizonyítja.

A hidrogénbombánk nagyobb, mint amilyet a szovjetek fejlesztettek ki, és ha ledobnák Manhattanre, mindenki azonnal meghalna, és a város porrá égne

- írja DPRK Today című portál egy Cso Hjong Il nevű atomtudóst idézve. A portálon egyébként nyúltenyésztésről és koreában készült iskolatáskákról is beszámolnak, ám ez még kevésbé fenyegeti a nyugati civilizációt, mint az állítólagos hidrogénbomba.

A jelentés szerint már a szovjetek bombája is 1000 kilométeres körzetben betörte az ablakokat, és száz kilométeres körzetben harmadfokú égési sérüléseket okozott. Szóval az észak-koreai bomba, amely ennél jóval erősebb, nem éppen játékszer.

Kim Dzsongun is azt állította a januárban elkövetett, negyedik tesztrobbantásukat követően, hogy abban nem sima nukleáris töltetet használtak, hanem hidrogénbombát. A külső megfigyelők azonban pontosan olyan szeizmikus hullámokat észleltek, mint a korábbi robbantások után. 

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!