Ágnes
-11 °C
-4 °C

Többé nem dobja ki a megmaradt ételt a Tesco

2016.03.13. 08:47

A Tesco véglegesített egy megállapodást, amely szerint az áruházaikban el nem adott ételeket jótékonysági célokra ajánlják fel. Az áruházlánc a tervek szerint 2017. végére 5000 helyi jótékonysági szervezetnek adja az ételeket Nagy-Britanniában

A legfrissebb adatok szerint az áruházakban és elosztóközpontokban 55 400 tonna élelmiszert dobtak ki 2015-ban. Már korábban is kísérleteztek az étel felajánlásával: a Community Food Connection nevű programban hat hónap alatt 14 áruházból 22 tonna ételt osztottak szét, ez 50 ezer étkezésnek felel meg.

A jótékonykodás először a nagyobb városok áruházaiban kezdődik (Manchester, Birmingham, Southampton and Portsmouth), idővel pedig az összesben így működik majd. Az áruházlánc a FareShare FoodCloud nevű programot használja az ételek elosztására.

Magyarországon egyébként 2015 óta nem dobja ki az élelmiszert több Tesco sem, megállapodtak a Magyar Élelmiszerbankkal. Így például az Esztergom-Belvárosi Plébánia a Magyar Élelmiszerbank alvállalkozójaként az esztergomi TESCO-ból tavaly május óta már harminc tonna ételt hozott el és osztott ki.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.