Ákos, Bátor
1 °C
12 °C

Putyin kivonul Szíriából

2016.03.14. 19:05

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte a katonai egységek nagy részének visszavonását Szíriából – írja a BBC. Putyin azzal indokolta a döntést, hogy már elérték a céljaikat az ország területén.

Úgy vélem, a Védelmi Minisztériumra és a fegyveres erőkre kiosztott feladatokkal elértük céljainkat, ezért utasítom a védelmi minisztert, hogy holnaptól vonja vissza a katonai egységeink többségét Szíriából.

– idézte Putyint a Szputnyik hírügynökség.

A Kremlben tartott találkozón Putyin azt mondta, hogy a kivonulás kedden kezdődik. A bejelentés új fejleményeket hozhat a konfliktus lezárását célzó genfi béketárgyalásokon.

Oroszország kulcsfontosságú szövetségese a szíriai elnöknek, Baszár al-Asszádnak. A polgárháborúba való szeptemberi belépésük a szíriai kormánynak kedvezett, mivel így területeket foglalhattak vissza a lázadóktól.

A Reuters legfrissebb értesülése szerint a Szíriába kirendelt orosz flotta és légierő továbbra is aktív marad az országban. Putyin szerint ez elsősorban a Hmeimim légibázisra és Tartus kikötőjére vonatkozik; ezeknek a védelméről szárazföldi, légi és tengeri egységek gondoskodnak.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.