Mihály
11 °C
25 °C

A török rendőrség 320 embert vett őrizetbe az ankarai robbantások után

GettyImages-515759560
2016.03.16. 17:22 Módosítva: 2016-03-16 17:22:58

Három nap alatt 320 embert vettek őrizetbe a török hatóságok a vasárnapi 37 halálos áldozatot követelő öngyilkos ankarai robbantásos merénylettel kapcsolatban. A rendvédelmi erők főként a Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) köthető ügyvédeket, diákokat és politikusokat. Összesen 41 embert előzetes letartóztatásba vettek – idézi a török belügyminisztériumot a Hürriyet török lap.

A rendőrök országszerte több helyen lecsaptak azokra, akikről úgy feltételezik, hogy kapcsolatban állhatnak PKK-hoz köthető terroristákkal. Isztambul egyszerre 16 kerületében, helikopterekkel támogatott akciót hajtottak végre a hatóságok, összesen 20 embert állították elő a hivatalos tájékoztatás szerint.

Az ország délkeleti részén lévő Kahramanmaras tartományban 17 egyetemista diákot vettek őrizetbe a hatóságok. Őket azzal vádolják, hogy a PKK propaganda tevékenységét terjesztették a hallgatótársaik között. Egy hasonló rajtaütésben 10 embert, köztük a kurd Népi Demokratikus Párt több tagjait is előállították a dél-törökországi Manisa tartományban – közölte a helyi rendőrség.

A tömeges előállításokat és letartóztatásokat azután kezdték meg a török hatóságok, hogy vasárnap autóba szerepelt pokolgéppel robbantottak fel egy buszt a fővárosban, Ankarában. A 37 halálos áldozatot követelő merényletet egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára, de a rendőrség a PKK-t vádolja az akció elkövetésével. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint az elkövető a PKK egyik 24 éves női tagja, Seher Cagla Demir volt. A nyomozók jelenleg vizsgálják, hogy Demirt kik segítették. Török sajtóértesülések szerint a nő egy társával együtt ült abban az autóban, amellyel a buszba hajtottak a robbanás előtt.

Az Anadolu hírügynökség tájékoztatása szerint a merénylethez 300 kilogramm robbanóanyagot használtak. A keverékben TNT, ammónium nitrát és ciklonit maradványait találták meg a szakértők. 

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.