Salamon
7 °C
13 °C

Most nem a menekültek balhéztak Kölnben

2016.03.16. 19:30

Elfajult a kölni elit középiskolák hagyományos összecsapása; a szokásos fegyverek - a vízipisztolyok és liszt-bombák - helyett petárdákkal és üvegekkel estek egymásnak a gimnazisták. Két fiút súlyos fejsérülésekkel kórházba kellett szállítani - írja a local.de

Hétfő este a kölni középiskolák válogatott csapata azzal a szándékkal vonult a Humboldt Gimnáziumhoz, hogy terepszemlét tartson a keddre tervezett "ostrom" előtt. Az erődemonstrációt azonban nem nézte jó szemmel a Humboldt 60 fős diákserege. 

A rendőrség ahhoz már hozzászokott, hogy az érettségi előtt álló diákok az "Abitur-Krieg" szokásának hódolva plakát- és vízipisztoly-háborút vívnak egymással, arra azonban nem volt felkészülve, hogy idén tojásokat (oké, ez mondjuk nem tűnik olyan súlyosnak), petárdákat és üres üvegeket is bevetnek majd. Sőt, a rendőrök még egy házi készítésű lándzsát és egy bicikliláncot is lefoglaltak. 

Az egész balhét persze gazdagon dokumentálták a közösségi oldalakon is:

#eskannnureinenköniggeben #LDVrules #leonardoübernimmt #venividiVINCI *

LEONARDOS ÜBERNEHMEN!! (@leonardosdenippes) által közzétett fénykép,

A humboldtosok közül sokan nem vették jó néven azt, hogy a támadók csak nevettek a véres fejjel a földre kerülő ellenfeleken. A német sajtó azonban leginkább a szilveszteri randalírozásánál is csődöt mondó rendőrséget hibáztatja, hogy a fenébe hagyhatta így elfajulni a rivalizálást - miközben már pénteken történtek atrocitások, sőt, intézkedő rendőrautókat is megdobáltak. 

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!