Gáspár
14 °C
30 °C

Soha ennyi kiskorú terroristát nem tartóztattak le a britek, mint tavaly

2016.03.17. 18:32

A rendőrség rekord számú kiskorút tartóztatott le Nagy-Britanniában terrorista vétségek miatt tavaly, ugyanakkor az őrizetbe vett nők száma is magas volt - derült ki a csütörtökön közzétett hatósági adatokból.

Míg összességében a terrorizmushoz köthető vádakkal letartóztatottak száma visszaesést mutat, addig tavaly 16 tizennyolc évesnél fiatalabb gyereket tartóztattak le ilyen vádakkal,

ez a valaha mért legmagasabb szám

- derül ki a brit belügyminisztérium adataiból. 2014-ben a terrorista vétségek miatt letartóztatott kiskorúak száma csak 10 volt.

Ugyanakkor 45 nőt vettek őrizetbe a brit hatóságok terrorista bűncselekmények gyanúja miatt, ami 15 százalékos növekedést mutat a megelőző évhez képest, ami illeszkedik a nemrég megindult felfelé ívelő trendbe.

Összességében 280 terrorizmushoz köthető letartóztatásra került sor tavaly, ami 3 százalékos csökkenést jelent a 2014-ben regisztrált 289-hez képest. Ugyanakkor az összesített adatokon belül a nemzetközi terrorizmushoz köthető letartóztatások számaránya három százalékkal növekedett.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.