Auguszta
4 °C
22 °C

Soha ennyi kiskorú terroristát nem tartóztattak le a britek, mint tavaly

2016.03.17. 18:32

A rendőrség rekord számú kiskorút tartóztatott le Nagy-Britanniában terrorista vétségek miatt tavaly, ugyanakkor az őrizetbe vett nők száma is magas volt - derült ki a csütörtökön közzétett hatósági adatokból.

Míg összességében a terrorizmushoz köthető vádakkal letartóztatottak száma visszaesést mutat, addig tavaly 16 tizennyolc évesnél fiatalabb gyereket tartóztattak le ilyen vádakkal,

ez a valaha mért legmagasabb szám

- derül ki a brit belügyminisztérium adataiból. 2014-ben a terrorista vétségek miatt letartóztatott kiskorúak száma csak 10 volt.

Ugyanakkor 45 nőt vettek őrizetbe a brit hatóságok terrorista bűncselekmények gyanúja miatt, ami 15 százalékos növekedést mutat a megelőző évhez képest, ami illeszkedik a nemrég megindult felfelé ívelő trendbe.

Összességében 280 terrorizmushoz köthető letartóztatásra került sor tavaly, ami 3 százalékos csökkenést jelent a 2014-ben regisztrált 289-hez képest. Ugyanakkor az összesített adatokon belül a nemzetközi terrorizmushoz köthető letartóztatások számaránya három százalékkal növekedett.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.