Ágnes
-11 °C
-4 °C

Hátizsákban, a barátai hátán járja be Európát egy mozgáskorlátozott

2016.03.20. 10:31
Nem a megszokott módon lesz hátizsákos turista egy izomsorvadásban szenvedő amerikai férfiból: a veleszületett betegsége miatt járásképtelen Kevan Chandlert egy speciális hátizsákban fogják körbevinni barátai Franciaországon, Nagy-Britannián és Írországon.

Ha ez így elsőre egy kicsit bizarrnak is hangozhat, egyszerűen arról van szó, hogy Kevan és a barátai nem csak sajnálkoznak azon, hogy mi az, amit mozgáskorlátozottként nem tud megtenni, hanem megpróbálják maguk megtalálni a megoldást. Ha kell, úgy, hogy saját maguk veszik kézbe az ügyet, vagy éppen a barátjukat.

Az emberek nem azt kérdezték, hogy „de ezt Kevan meg tudja csinálni?”, hanem hogy hogyan. Azt tettük, amit akartunk és ott, ahol akartuk, egyszerűen megoldottuk.

Ezt maga az érintett írja a nemrég elindított blogjában, a We carry Kevan-on. A hétköznapibb helyzeteken túl korábban is segítették már a barátai kalandtúrákon is, egyszer egy városi csatornarendszert fedezték fel úgy, hogy a a 30 kilós súlyú férfit egy kipárnázott, nyereggel és háttámlával ellátott hátizsákban cipelték, négyen, felváltva.

A srácoknak köszönhetően sokkal magasabb voltam, mint máskor, úgyhogy elég vicces volt.

Most egy jóval komolyabb és hosszabb túrára készülnek. Nyáron három hét alatt szeretnék bejárni három ország látványosságait. A betervezett katakombák, kolostorok, kertek máskülönben megközelíthetetlenek lennének számára.

A blog is azt a célt szolgálja, hogy a példa minél több emberhez jusson el a világon. Mint Kevan Chandler egy interjúban mondta:

Mindannyian meg vagyunk törve valamilyen módon, mind rászorulunk, hogy megosszuk és cipeljük egymás terheit. Ez csak akkor lehetséges, ha kisegítjük egymást, amihez önfeláldozásra is szükség van.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.