Miklós
-7 °C
4 °C

Vasárnap letartóztatták, kedden Obamával tárgyalt

2016.03.22. 21:36

Kivételes bátorságról tett tanúbizonyságot mindenki, aki ennél az asztalnál ül

– mondta Barack Obama a találkozón részt vevő ellenzékieknek, és emlékeztetett arra, hogy Washingtonnak a politikai és emberi jogok terén továbbra is számos nézeteltérése van Havannával.

A találkozóra a történelmi jelentőségűnek mondott kubai látogatás harmadik napján, Obama utazásának a záróakkordjaként került sor. A beszélgetésen részt vett többek között Berta Soler, az Asszonyok fehérben nevű, a politikai elítéltek édesanyjait és feleségeit tömörítő mozgalom vezetője, Elizardo Sanchez, a betiltott, de megtűrt Kubai Emberi Jogi Bizottság nevű szervezet elnöke és Guillermo Farinas, aki 2010-ben nyerte el a Szaharov-díjat.

„Vannak itt olyanok, akiket őrizetbe vettek, valakit a régmúltban, valakit nem is olyan régen” - jegyezte meg Obama. Solert több aktivistával együtt néhány órával az amerikai elnök érkezése előtt vették őrizetbe az Asszonyok fehérben szokásos vasárnaponkénti havannai felvonulása során.

A találkozót követően az amerikai elnök és Raúl Castro, a kommunista ország elnöke kiment egy elég szokatlan baseball-meccsre, ahol a kubai válogatott és a floridai Tampa Bay Rays csapott össze.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.