Izsó
13 °C
29 °C

Al-Kaida kiképzőtáborra csapott le Amerika

2016.03.23. 06:00

Az amerikai hadsereg csapást mért kedden az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egy jemeni kiképzőtáborára, a támadásnak több tucat áldozata van, írja az MTI az amerikai védelmi minisztérium közleménye alapján.

A Pentagon szóvivője, Peter Cook elmondta, hogy az al-Kaida egyik legerősebb szárnyához, az Arab-félsziget al-Kaidájához (AQAP) tartozó, hegyvidéki tábort több mint hetven terrorista használta.

Cook nem árulta el a tábor helyét. Jemeni biztonsági vezetők és egy szemtanú ugyanakkor elmondták, hogy az al-Kaida fegyveresei által nemrég birtokba vett támaszpont a terrorcsoport egyik fellegvárának számító Mukalla várostól mintegy 75 kilométerre nyugatra található.

Még nem zárult le a művelet eredményeinek kiértékelése, de első becsléseink szerint az AQAP több tucat harcosát sikerült kivonni a harcokból

- fogalmazott a Pentagon szóvivője.

A környéken élő jemeni törzs egy névtelenül nyilatkozó tagja arról számolt be, hogy mintegy 40 halottja és sebesült áldozata van Brom Maifa település körzetében végrehajtott csapásnak.

Az Egyesült Államok az al-Kaida arab-félszigeti csoportját tartja a nemzetközi terrorhálózat legveszélyesebb ágának, és a jemeni polgárháborúban létrejött hatalmi vákuum lehetővé tette az al-Kaida számára, hogy még jobban megvesse lábát az arab országban.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!