Mária
-6 °C
-2 °C

Brüsszel: Egy édesanya az első nevesített halálos áldozat

2016.03.23. 10:50

Egy perui édesanya az első nevesített halálos áldozata a keddi brüsszeli merényletsorozatnak. A 36 éves Adelma Tapia Ruiz a zaventemi repülőtéren csekkolt be a robbantás pillanatában – írta a CNN. Hároméves lánya és férje kisebb sérülésekkel megúszta a támadást, mert kicsit távolabb mentek a bombát rejtő csomagtól.

A két repülőtéri bombának és a belvárosi metróban végrehajtott robbantásnak legalább 31 halálos áldozata és 250 sérültje van. Arról, hogy a gyászoló Brüsszel hogyan kezeli a tragédiát, itt olvashatja helyszíni riportunkat.

Adelma Tapia Ruiz
Adelma Tapia Ruiz
Fotó: Facebook

A CNN egy amerikai katonáról és családjáról is beszámolt, akik megsérültek a robbantásban. A légierőnél szolgáló tiszt nevét nem közölték.

A halálos áldozatok között van egy olasz nő is, aki a Maelbeek metróállomáson végrehajtott robbantásos merényletben vesztette életét – írta a The Local olasz verziója. Ott húszan haltak meg, száz ember megsérült.

Arra jár, ahol merénylet van

Három mormon hittérítő is megsérült. A 62, 20 és 19 éves trióból a csapat legfiatalabb tagjának nem ez az első átélt terrormerénylete: Mason Wells a tragikus bostoni maratonon is ott volt a tömegben, amikor a csecsen Carnajev fivérek bombája robbant, három embert megölve, 264-et megsebesítve – írta az NBC. Wells – aki édesanyjának szurkolt a maratonon – szerencsésen megúszta a robbantást. A fiatalember november 13-án Párizsban is járt a 130 halálos áldozatot követelő merényletsorozat idején.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.