Megtalálták az olasz diák gyilkosait Kairóban

2016.03.24. 23:02

Megtalálták Kairóban annak a bandának a tagjait, akik még januárban elrabolták, majd halálra kínoztak egy olasz turistát - írja a BBC. A 28 éves Giulio Regeni holttestét a fővároson kívül, az Alexandriába vezető sivatagi autópálya mentén egy árokban találták meg tíz nappal az eltűnése után. 


Az olasz diák egy olyan csoport áldozata lett, akik arra specializálódtak, hogy rendőrnek adták ki magukat és így raboltak el külföldieket, hogy később kirabolják őket. A rendőrség egy rajtaütés során tűzharcba keveredett a banda tagjaival, akik mind meghaltak. Az akció utáni házkutatás során került elő az olasz diák táskája több személyes tárggyal. 

A feltételezések szerint a szakszervezeteket és dolgozók jogait vizsgálta az olasz diák, ami az utóbbi években egyre kényesebb kérdés lett. Az elrablása január 25.-re esett, amikor Kairóban, ami Mubarak elleni felkelések ötödik évfordulója volt, így erős rendőri jelenlét volt tapasztalható a városban. Ezért sokan azt is hitték, hogy a hivatalos szerveknek is köze lehet az eltűnéséhez. Amikor megtalálták Regeni holttestét tíz nappal az eltűnése után, szúrt sebeket, cigarettacsikkek nyomait és zúzódásokat találtak testén, amiből arra következtetett az igazságügyi szakértő, hogy lassú kínhalált halt. 

Az olasz diplomácia ezután nagy nyomás alá helyezte az egyiptomi kormányt, akik az eltűnés után két hónappal csaptak le a bűnbandára. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport