Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Több európai merényletre készülhet az Iszlám Állam

2016.03.24. 21:58

Amerikai terrorelhárítási szakértők szerint az Iszlám Állam (IS) több, a tervezés különböző fázisaiban levő merényletre készül Európában, írja a CNN. Elképzelhető, hogy a feltételezett támadások a párizsi és brüsszeli merényletekhez is kapcsolódnak.

Elektronikus, adatbázisokból kinyert és forrásoktól származó információk is afelé mutatnak, hogy újabb célpontokat választott ki a terrorszervezet. Egy név nélkül nyilatkozó tisztviselő szerint egy, a brüsszeli merénylet utáni házkutatás során térképeket is találtak egyebek mellett, amik a támadások előkészítésére utalnak.

Egy belga terrorelhárítási szakértő szerint a brüsszeli IS-sejt két csapatból állt, akik később terveztek eredetileg merényleteket végrehajtani. Miután azonban a rendőrség megtalálta Salah Abdeslamot, az egyik csapat felgyorsította az ütemezést. (Abdeslam az egyik, a Bakraoui testvérek a másik csapat tagjai lehettek.)

Abdeslam búvóhelyén a hatóságok IS-zászlót, Kalasnyikovot és robbanóanyagot is találtak, így feltételezhetően ő is merényletre készült.

A CNN egyik forrása szerint elképzelhető, hogy az Iszlám Állam több tucat tagja lehet aktív Európában. Mint írják, az újabb merényletről szóló információk egyelőre nem elegek, hogy a hatóságok közbelépjenek, egyelőre több információt próbálnak gyűjteni. De arra is kitértek, hogy vannak olyan feltételezett merényletek, melyek téves riasztásnak bizonyulnak.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!