18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Fejbe lőtte a katona az elfogott palesztint

2016.03.25. 07:02 Módosítva: 2016.03.25. 10:31

A nyílt utcán végzett ki egy izraeli katona egy elfogott palesztint Hebronban – adta hírül a CNN, egy videót is bemutatva (18+).  A 21 éves férfi egy társával együtt néhány perccel korábban egy késes támadást hajtott végre, ebben egy izraeli katona megsérült, akit épp mentő visz el a felvételen. A felkavaró jelenet 1.50-től látható.

Fejbe lőtte a katona az elfogott palesztint

A videón látható, hogy a sebesültek elszállítása közben az egyik katona felemeli fegyverét, és a földön fekvő Ramzi Tamimira céloz. A katona társai, felettesei látják mindezt, ám semmit nem tesznek ellene.

A  felvételt nyilvánosságra kerülése után az izraeli védelmi miniszter elítélte a történteket. Mose Jaalon szerint elfogadhatatlan, hogy egy katona ennyire elveszítse önkontrollját, még akkor is, ha dühtől "forr a vére". Mindez ellentétes az izraeli hadsereg értékeivel – mondta.

A palesztin egészségügyi miniszter háborús bűnként beszélt a történtekről, nemzetközi védelmet követelve a palesztinok számára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport