János, Pál
20 °C
31 °C

Az oroszok és amerikaiak együtt tennének a szíriai békéért

2016.03.25. 00:47

Az amerikai külügyminiszter John Kerry és orosz kollégája Szergej Lavrov közösen tartott sajtótájékoztatót csütörtök este Moszkvában, miután az amerikai politikus találkozott és tárgyalt Vlagyimir Putyinnal. A sajtótájékoztatón alábbiak hangzottak el: 

  • Kerry szerint Washington elkötelezett Ukrajna területi épsége és szuverenitása mellett, és ebbe beleérti az oroszok által 2014 márciusában elcsatolt Krím félsziget hovatartozását is.
  • A tárgyalásokon felvetette az orosz bíróság által 22 évre ítélt Nagyija Szavcsenko ügyét, és remélte, hogy az ukrán katonanő hamarosan hazatérhet.
  • Az orosz külügyminiszter arról beszélt, hogy a két fél között nincsen nézetkülönbség abban, az ukrajnai válság rendezéséről megkötött minszki megállapodások betartásának nincs alternatívája.
  • Elmondta, hogy a két fél megállapodott a kétoldalú viszony rendszeres áttekintéséről. A globális biztonság kérdései közül a közepes és annál rövidebb hatótávolságú rakéták ügyében megmaradt a felek közötti nézetkülönbség.
  • Lavrov elmondta, hogy Oroszország és az Egyesült Államok megértette a kétoldalú viszonyrendszer megingatása kontraproduktív . 
  • Moszkva és Washington fel fogja használni a befolyását, hogy a szíriai kormány és ellenzéke Genfben közvetlen tárgyalásokba kezdjen - jelentette ki Lavrov. Elmondta, Oroszország és az Egyesült Államok egyetértett a szíriai tűzszünet megerősítésében. 

(MTI)

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.