Megölték az orosz tisztek ukrán ügyvédjét

2016.03.25. 10:48

Előkerült annak az ügyvédnek a holtteste, aki két hete tűnt el Ukrajnában – állítja az Ukrán Nemzeti Ügyvédkamara. A rendőrség szerint azonban egyelőre még nincs meg Jurij Grabovszkij holtteste, de a férfi eltűnésével kapcsolatban már vasárnap őrizetbe vettek egy embert. A Strana.ua szerint viszont maga az elkövető meg már meg is mutatta, hol ásták el Grabovszkijt.

A történetbe elkerülhetetlenül titkosszolgálati befolyásról szóló hírek szövődnek,  Grabovszkij ugyanis a védőügyvédje az orosz külső elhárítás (GRU) állítólagos tagjának, aki Kijevben áll társával együtt bíróság elé.

Alekszandr Alekszandrovot és Jevgenyij Jerofejevet tavaly fogták el Kelet-Ukrajnában. A két férfi visszautasítja, hogy a GRU tagjai vagy, hogy államányban lévő katonák volnának.  

Az ukrán katonai főügyész helyettese szerint az őrizetbe vett férfim ellett másnak is köze van Grabovszkij eltűnéséhez. Anatolij Matyiosz az orosz titkosszolgálatokat gyanítja az elrablás mögött, hogy ezzel kompromittálják Ukrajnát. Már ő sem eltűnésről, hanem gyilkosságról beszélt, szerinte az őrizetbe vett férfi lőtte le az ügyvédet.

Grabovszkij március 9-én hagyott egy Facebook-üzenetet, amely szerint akaratán kívül kénytelen volt elutazni, saját biztonsága érdekében. A bejegyzés szerint Sarm-es-Sejkből posztolt, de sokan már akkor elrablást gyanítottak. Utoljára Odesszában látták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport