Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Fegyverarzenált és robbanószerek alapanyagait találták a francia férfinál

2016.03.30. 21:22

Vádat emeltek terrorizmus gyanújával a múlt hét csütörtökön a Párizshoz közeli Argenteuil-ben elfogott Reda Kriket ellen, jelentette be François Molins francia főügyész. Azt feltételezik róla, hogy már közel állt a terve megvalósításához. A 34 éves férfit előzetes letartóztatásba helyezték, írja a Le Figaro.

Csütörtökön a francia belügyminiszter azt mondta, előrehaladott szakaszban volt egy újabb, a férfi elfogásával meghiúsított robbantásos merénylet előkészítése. Kriket-ről azt lehetett még tudni, hogy kapcsolatban állt a novemberi párizsi merényletek főszervezőjével, Abdelhamid Abaaouddal is.

Az ügyészség szerdai sajtótájékoztatóján elmondták, hogy rengeteg fegyvert, köztük gépkarabélyokat, emellett pedig robbanószer készítéséhez szükséges alapanyagokat is találtak a férfi lakásán. A lakásban újonnan beszerzett telefonok és hamis útlevelek is voltak. „Minden arra utal, hogy egy különösen erőszakos cselekményt sikerült megakadályozni" – mondta Molins.

A hat napja őrizetbe vett Kriket-ről azt feltételezték, hogy 2014 végén Szíriába ment. Vasárnap Rotterdamban elfogtak egy férfit is, aki Kriket egyik társa lehetett, róla is úgy tudják, hogy 2014 végén, 2015 elején Szíriában járt.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!