40 év börtön után kiszabadulhat a sátáni Manson banda egyik tagja

2016.04.16. 17:09 Módosítva: 2016.04.16. 17:46

40 évi börtön után kiengedhetik a börtönből Leslie Van Houtent, a hírhedt amerikai bűnöző, Charles Manson gyilkosságért leítélt társtettesét.

Leslie Van Houten most 66 éves. Charles Manson követőjeként vált híressé, amikor egy 1969-ben, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. A feltételes szabadlábra helyezést vizsgáló illetékes jogi-bírói fórum azonban most azt javasolja: mivel a börtönben az elmúlt évtizedekben mindig mintaszerűen viselkedett, Van Houten megérdemli, hogy szabadon bocsássák.

Tizenhatszor szúrta bele a kést Rosemary LaBiancába

Van Houtenék a La Bianca-gyilkosságot 1969 nyarán követték el, alig pár nappal azután, hogy Charles Manson biztatására vérfürdőt rendeztek Roman Polanski filmrendező Los Angeles-i villájában, ahol másokkal együtt lemészárolták a művész 8 hónapos terhes feleségét, Sharon Tate színésznőt is. A LaBianca-házaspár legyilkolásában Manson ugyan nem vett részt tevőlegesen, de jelen volt, és ő irányította a gyilkosokat. Akik először a férjet ölték meg, majd a hálószobába cipelt asszonyt.

Leslie Van Houten szorította Rosemary LaBianca fejére a párnát, miközben egyik tettestársa megkéselte az áldozatot. A halott asszonyba Van Houten ezután még a saját bevallása szerint vagy tizenhatszor belevágta a kést. A gyilkosság után a halott La Bianca mellkasának bőrére rávésték a háború szót.

A börtönbüntetése alatt Van Houten főiskolai végzettséget szerzett, és a börtönben csoportfoglalkozásokat vezetett. Viselkedése állítólag példás, ügyvédje, Rich Pfeiffer azzal érvel, hogy a nő már nem jelent veszélyt a társadalomra. Van Houtennak korábban 19 akalommal utasították el a feltételes szabadlábra helyezésre vonatkozó kérvényét. Ezúttal ez nem történt meg, de a végső döntést Jerry Brown, Kalifornia kormányzója mondja ki majd.

Charles Manson maga a Sátán

Manson az Egyesült Államok folklórjában a mai napig a gonosz egyik megszemélyesítője. Már fiatalon is sokat ült börtönben kocsilopásért, hamisításért, hitelkártyacsalásért, lányok futtatásáért. Költőként és gitárosként is próbálkozott, kevés sikerrel. Manson valódi pszichopata, magát Krisztus és a Sátán megtestesülésének véli. A '60-as évek végén egy hippipünkösdista csoport vezetője lett. A befolyása alá vont fiatalokat előszeretettel nevezte Manson családnak, ez a csoport követte el a gyilkosságokat is.

Fotó: AFP

Mansont a Tate-La Bianca-ügy néven elhíresült gyilkosságsorozat tervezéséért ítélték el, bár azzal sosem vádolták, hogy személyesen is részt vett volna benne. A gyilkosságokra Manson a Helter Skelter-elmélettel, egy nagy amerikai faji háború víziójával készítette fel követőit. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport