Brutálisan meggyilkolt egy nőt egy illegális bevándorló Bécsben

2016.05.06. 12:28

Egy brutális gyilkosság miatt hívott össze válságtanácskozást "Harc a külföldi bűnözők ellen" címszóval a rendőrség Bécsben, miután kiderült, hogy egy illegális bevándorlót gyanúsítanak egy 54 éves nő megölésével - számolt be a Local.at.

Az áldozat, Maria E. a Brunnenmarkton (egy piac) sétált munkába takarítani szerda hajnalban, amikor váratlanul egy vascsővel agyonütötték, a fején is több ütés is érte. A multikulturális környéket sokkolta a hír. 

Kolléganőjének, egy 41 éves nőnek sikerült elbújnia a piacon egy stand mögé, és szemtanúja volt a gyilkosságnak. A rendőröknek elmondta, hogy amikor meglátták a férfit a méteres vascsővel a kezében, megijedtek, és átszaladtak az út túlsó oldalára, de a gyilkos utánuk ment, és kegyetlenül agyonverte az egyik nőt. A gyilkost nem sokkal az eset után elfogták a környéken, kiderült, hogy az áldozatot nem ismerte.

A gyanúsított egy 21 éves, kenyai férfi, aki hét éve élt engedély nélkül Bécsben. 2008-ban engedéllyel érkezett az országba, de nem túllépte az engedélyezett időkeretet, és nem hosszabbíttatta meg a tartózkodási engedélyét azóta sem. A hatóságok már évekkel ezelőtt elrendelték a gyanúsított kitoloncolását, de erre még azóta sem került sor.

A gyilkosság okát egyelőre nem ismerik, de azt nem zárták ki, hogy a gyanúsított pszichotikus állapotban volt a támadás alatt. A rendőrség szerint 2010 óta tizennyolc támadás fűződött már a nevéhez.  2013-ban rövidebb időt töltött börtönben kényszerítés és testi sértés miatt. 2015 májusában pedig feljelentették, mert valakire rátámadott egy vascsővel. Akkor nem ítélték el, az áldozat csak könnyebb sérüléseket szenvedett. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport