Zavart elméjű férfi ölt Münchennél

2016.05.10. 13:45

Nem iszlamista hátterű támadó ölt meg egy embert és sebesített meg másik hármat súlyosan a Münchenhez közeli Garfingban – derült ki a bajor belügyminiszter sajtótájékoztatóján.

Joachim Hermann elmondta: a merénylő egy 27 éves német férfi, Paul H., akinek mentális és drogproblémái vannak. A férfi kedd hajnalban támadt egy tízcentis késsel a garfingi pályaudvaron várakozókra, majd egy újságárusra, végül a pályaudvaron kívül két biciklisre. Egyikük, egy 56 éves férfi reggel a kórházban belehalt sérüléseibe. A további sérültek 43, 55, 58 évesek, kettejük állapota nem súlyos.

A szemtanúk szerint Paul H.  „Allahu akbar!” felkiáltással támadt a várakozókra, és azzal, hogy „mindannyian hitetlenek vagytok”.

A hatóságok hamar megerősítették, hogy elhangzottak politikai, iszlamista jelszavak. A beszámolók és a rögzített vérnyomok alapján mezítláb támadó, végül a helyszínen elfogott Paul H.-nak a jelek alapján semmiféle kapcsolata nincs radikális iszlám csoportokkal. A férfi a kihallgatáson beismerte tettét.

A kihallgatásán nehezen érthető kijelentéseket tett és zavartnak tűnt, ami összefüggésben lehet azzal, hogy két napja kábítószert fogyasztott, majd pszichiátriai gondozásba került - mondta Lothar Köhler, a bajor tartományi bűnügyi hivatal bűnügyi igazgatója.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport