Halállal és kémiai kasztrálással büntetik a pedofíliát Indonéziában

2016.05.26. 10:52

Halállal és kémiai kasztrálással is büntethető a kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális erőszak, jelentette be az indonéz elnök a legújabb törvényt a CNN szerint.

Áprilisban egy 14 éves lány brutális csoportos megerőszakolása és meggyilkolása sokkolta az indonéz közvéleményt. A lány holttestét meztelenre vetkőztetve, megkötözve találták meg egy erdőben, miután hét tinédzser megerőszakolta.

A gyermekekkel szemben elkövetett szexuális erőszak rendkívüli bűncselekmény

– mondta Joko Widodo, Indonézia elnöke. Az elnök azt is mondta, hogy látványosan megugrott a pedofil bűncselekmények száma, de konkrét adatokat nem mondott, amivel ezt alátámasztotta volna.

Az új szabályok szerint a pedofíliával elítélteket büntethetik halállal, kötelezhetik őket nyomkövetők viselésére és a tablettákkal történő kasztrálás is opció. A kasztráció lényege, hogy akik átesnek rajta, azokban csökken a szexuális vágy. Ezt a módszert alkalmazzák több ausztrál és amerikai államban, Csehországban, Lengyelországban és Dél-Koreában.

Mivel az elnök jelentette be, ezért a törvény már hatályba is lépett. A parlament még megvétózhatja, de nem valószínű, hogy ez megtörténik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport