Várandós nőt kínzott és gyilkolt meg saját családja Pakisztánban

2016.06.20. 06:36

Saját rokonaik ölhettek meg egy várandós nőt és férjét Pakisztánban. A két holttestet a kelet-pakisztáni Pundzsáb államban lévő falujukhoz közeli csatornában találták meg, írja az MTI. 

A 26 éves Aksza Sakíl az egészségügyben dolgozott, 30 éves férje, Muhammad Sakíl egy iskolában. Négy éve voltak házasok. A pár szerdán tűnt el, miután a házaspár rokonai - köztük a nő fiútestvére és édesanyja - látogatóba érkeztek hozzájuk Tikrivala faluba.

A rendőrség közlése szerint a házaspár és a családtagok között heves vita robbant ki. A rendőrség szerint a családtagok nem nézték jó szemmel a fiatalok házasságát. A rendőrséget Muhammad édesapja tájékoztatta fiának és menyének az eltűnéséről.

Aksza és Muhammad holtestét csütörtök este találták meg a hatóságok. A boncolás szerint megkínozták, majd fejbe lőtték őket. Egyelőre egy embert vettek őrizetbe.

Pedig fatva tiltja

A CNN szerint az év első öt hónapjában 212 nőt öltek meg, mert szégyent hoztak a családra. A dél-ázsiai országban évente csaknem ezer nő esik úgynevezett becsületgyilkosságok áldozatává a házassággal kapcsolatos konzervatív elvek állítólagos megsértése miatt.

Június elején egy nő felgyújtotta saját lányát, állítólag azért, mert a lány a család tiltakozása ellenére összeházasodott szerelmével. Egy héttel korábban egy tanítónőt égettek meg élve azért, mert nem volt hajlandó hozzámenni egy nála kétszer idősebb férfihoz.

Pakisztánban ugyanakkor az iszlám tanács (Ittihad) szerint az ilyen becsületgyilkosságok ellentétesek az iszlámmal, így fatvát adtak róla ki, hogy ezek a bűncselekmények eretnekségnek számítanak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport