Egy év munkanélküliség után kapott állást a reptéri merénylet egyik áldozata

2016.06.30. 07:07

Egy év állástalanság után alig több mint egy hónapot dolgozhatott az isztambuli Atatürk repülőtéren a kedd esti merényletek egyik halálos áldozata. A 25 éves, egyetemet végzett férfi örömmámorban úszott májusban, amikor felvették, és arról ábrándozott, hogy egyszer légiutas-kísérő lehet, írja az MTI. 

Muhammed Eymen Demirci az Isztambuli Egyetem közkapcsolatok szakán diplomázott, ám nemhogy végzettségének megfelelő, de semmilyen munkához nem jutott egy teljes éven át. Keresetéből két húga tanulását is szerette volna segíteni, így amikor végre alkalmazták, úgy érezte, megütötte a főnyereményt.

Kedd este munka után a repülőtér előtti megállóban buszra várt. Ott halt meg, az egyik robbanás végzett vele.

A repülőtéri állás felvételi vizsgájára egy gyermekkori barátja segítette felkészülni, ő is nagyon örült, hogy Muhammedet alkalmazták. "Most azt kívánom, bárcsak ne kapta volna meg az állást" - mondta a barát az AP amerikai hírügynökségnek.

Kedden fekete ruhás férfiak támadták meg az isztambuli Atatürk repülőteret. Előbb gépkarabélyokkal nyitottak tüzet, majd felrobbantották a testükre erősített robbanóanyagot. A támadásokban  a legfrissebb jelentések szerint 41 ember halt meg és 239-en sebesültek meg. A halottak közül 27-en török állampolgárok, rajtuk kívül még 10 külföldi és 3 kettős állampolgár is életét vesztette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport