Két turista meghalt szelfizés közben Peruban

2016.07.06. 13:55

Két szelfiző turista holtestét találta meg a perui rendőrség, írja az Independent.

Az egyik áldozat egy 28 éves dél-koreai férfi, aki az északkelet-perui Gocta-vízesésnél próbálta magát lefényképezni múlt szerdán, ám elveszítette egyensúlyát, és 500 méter magasból beleesett a tóba. Holttestét 7 méter mélyen találták meg a hegyimentők és a búvárok

Szintén szerdán halt meg az az 51 éves német férfi, aki Machu Picchuban esett le egy szikláról, miközben „repülő szelfit" próbált készíteni. A képen azt a hatást szerette volna kelteni, mintha a hegyek és a város felett röpülne. Holttestét másnap találták meg a rendőrök, akik elmondták, a férfi számos biztonsági előírást figyelmen kívül hagyott. Az évente több millió látogatót fogadó Machu Picchunak nem túl jó reklám a gondatlan szelfiző halála.

A hivatalos adatok szerint idén eddig húszan veszítették életüket szelfizés miatt, a legtöbben Indiában. Tavaly többen haltak bele a szelfizésbe, mint cápatámadásokba. A kirívó esetek egyike azé a washingtoni férfié, aki márciusban fejbe lőtte magát, miközben töltött fegyverrel próbált pózolni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport