Több helyen is rálőttek rendőrökre az Egyesült Államokban

2016.07.09. 15:59

Dallason kívül az Egyesült Államokban három másik helyen is rálőttek rendőrökre csütörtökön és pénteken, ezen esetek egy részét valószínűleg ugyanúgy a feketék elleni rendőri túlkapások váltották ki, mint a dallasi rendőrgyilkosságokat - közölték a hatóságok. Dallasban 12 rendőrre lőttek rá, közülük öten meghaltak, két civil is megsebesült.

Tennessee államban csütörtök reggel egy férfi belőtt egy szálloda ablakán, és halálosan megsebesített egy női alkalmazottat. Ezután egy autópályán tűzpárbajba bocsátkozott rendőrökkel, akik közül többet megsebesített. A támadó maga is megsebesült, és letartóztatták.

Pénteken is rálőttek rendőrökre a Missouri állambeli St. Louisban és a Georgia állambeli Valdostában, mindkét helyen egy-egy rendőr megsebesült. 

A St. Louisban történt támadásról azt írta a Daily Mail, hogy a fehér rendőrre egy fekete férfi támadott rá igazoltatás közben. Amikor a rendőr ment vissza a kocsijához, a támadó háromszor is rálőtt. A támadó ezután elmenekült, de a rendőrök ötperces üldözés után elkapták, és őrizetbe vették.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport