Látszik, ahogy bombát raknak az újságíró kocsija alá

2016.07.22. 17:24

Egy nő és egy férfi látszik egy térfigyelő kamera felvételén, amely az is rögzítette, ahogy a páros bombát helyez el a vasárnap megölt Pavel Seremet autóján. (A felvétel mozog, mert a nyilvánosságra került videót mobillal vették fel a monitorról.) Az ukrán újságírót szombaton temetik el Kijevben. Pénteken nyilvános gyászszertartás volt, amelyen Petro Porosenko ukrán elnök is részt vett.

Az Ukrainszkaja Pravda 44 éves újságíró autója szerdán, fényes nappal robbant fel az ukrán fővárosban, miután elindítása után néhány száz métert haladt. Seremet még élt a tűzoltók kiérkezésekor, égési sérüléseibe nem sokkal később halt bele. 

Az autó élettársáé volt, Aljona Prituláé, aki Seremet lapjának főszerkesztője volt. Az asszony nem volt az autóban a robbanáskor. A nyomozás – amelyben az FBI is részt vesz – azt sem zárja ki, hogy a támadás eredetileg Pritulát célozta meg.

Az ukrán elnök szerint a gyilkosok megbízói az ország destabilizálását akarták elérni, és hogy elhiteltelenítsék a biztonsági szolgálatokat. Az ukrán belügyminiszter tanácsadója szerint a gyilkosságot az orosz titkosszolgálatok is megszervezhették. Zorjan Skirjak szerint ez jól beleilleszthető a kelet-ukrajnai konfliktusba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport