Német vagyok, itt születtem - kiabálta a müncheni támadó

2016.07.22. 21:47 Módosítva: 2016.07.23. 02:12

Egy 32 éves müncheni férfi amellett a müncheni bevásárlóközpont mellett lakik, ahol kitört a péntek esti lövöldözés. A férfi anyjával együtt éppen át akart menni a plázába, amikor kiabálást hallottak az utcáról.

Amikor a férfi kinézett az erkélyen, két embert látott feküdni a földön az egyik üzlet előtt. Aztán meglátta a lövöldözőt is, aki éppen befutott a bevásárlóközpontba, majd felment a parkolóház tetejére.

Fekete nadrágot és és fekete pólót viselt, a hátán egy pirosas színű hátizsák volt, a kezében pedig egy pisztoly. A fekete ruhás támadó azt kiabálta:

Német vagyok, és itt születtem.

A szemtanú szerint ezt direkt azoknak kiabálta, akik mind kint álltak a ház erkélyén, mintha csak azt akarta volna, hogy hallják és filmezzék mobillal. Erről videó is megjelent. 

A videón valószínűleg az egyik lakó kiabál le neki a házból, seggfejnek, lúzernek, idiótának nevezi. A fegyveres azt mondja: 

Miattatok szoptam hét évig. Vennem kellett egy fegyvert, hogy kicsináljalak titeket. 

A lakó szájából az ottani törökökre és arabokra használt káromkodás is elhangzik, erre mondja neki válaszul a fegyveres fekete ruhás, hogy ő német, és Németországban született. Azt is mondja, hogy egy "Hartz IV.-környéken" nőtt fel, ami szociálisan lecsúszott negyedre utal (a Hartz IV. törvény nyirbálta meg a németországi segélyeket és munkanélküli támogatásokat). 

A fegyveres valami olyasmit is mond, hogy orvosi kezelésen volt, mire a vele kiabáló lakó azt üvölti le neki, hogy

pszichiátriai kezelés kell neked, te barom.

A fekete ruhás férfi erre még válaszol: 

Nem csináltam semmit, fogja be a pofáját, ember!

Ezután több lövést ad le.

(A rossz minőségű felvétel alapján a cikk első változatában tévesen állítottuk, hogy a fekete ruhás férfi a rendőrökkel való tárgyalásról beszél: Behandlung=kezelés, Verhandlung=tárgyalás. A hangfoszlányokat a német sajtó is különbözőképpen értelmezi.) 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport