Lelőtte orvosát, majd magával is végzett egy férfi Berlinben

2016.07.26. 14:06

Egy férfi rálőtt volt orvosára, majd öngyilkos lett Berlin egyik kórházában,  írja  az Independent. Az orvos életéért egy órán át küzdöttek az intenzív osztályon, de nem tudták megmenteni, ő is belehalt a sérüléseibe. A támadás indítékát még nem tudni, de a berlini rendőrség hangsúlyozta, hogy „nincs terrorcselekményre utaló jel”. 

A lövések kedden délután egy óra körül dördültek a német főváros délnyugati, Steglitz nevű részén, a Benjamin Franklin kampusz egyetemi kórházának szájsebészeti osztályán.

Szemtanúk szerint a rendőrség speciális egységei nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Negyed háromkor már azt közölték a Twitteren, hogy a veszély elmúlt, és a fegyveresnek nincsenek társai.

Winfried Wenzel rendőrségi szóvivő az MTI szerint elmondta, hogy az áldozat egy főorvos, a tettes egy 72 éves német férfi volt, aki két lövést adott le. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport