Cipősdobozokban tartott pár százezer dollárt az orosz fővámos

2016.07.28. 16:52
Lemondott az orosz vámhivatal szeszcsempészet gyanújába keveredett vezetője, miután házkutatást tartottak luxusvillájában, és több százezer dollár készpénzt találtak cipősdobozokban.

Néhány napja tartottak házkutatást a vámparancsnok luxusvillájában, és több százezer dollár készpénzt találtak cipősdobozokban. A nyomozók filmre vették, ahogy Beljanyinov előveszi a bankjegyekkel teli dobozokat egy konyhaszekrényből. Íme, a riport:

Beljanyinov hat évig állt a vámhivatal élén. A Szovjetunió összeomlása előtt ugyanúgy a KGB egyik kelet-németországi ügynöke volt, mint Putyin.

Az utóbbi időben Putyin átfogó kormányátalakítással felérő személycsere-sorozatot hajtott végre a vezető állami tisztségviselők körében, a biztonsági szolgálatoknál is történt több letartóztatás különböző bűncselekmények gyanújával. Az MTI összegzése szerint ez a sorozat összefügghet a szeptemberi orosz parlamenti választásokkal. Putyin csak csütörtökön hét kormányzót, illetve területi tisztségviselőt váltott le. Közülük legalább hat más magas beosztásba került. Éppen Beljanyinov utódja is egy volt kormányzó, Vlagyimir Bulavin lett, aki 2006 és 2008 között a KGB utódjának, az FSZB-nek a helyettes vezetője volt.