Becsúszott egy közútba egy magyar repülőgép Olaszországban

2016.08.05. 08:51 Módosítva: 2016.08.05. 15:37

A leszállópályán kívül landolt egy magyar üzemeltetésű teherszállító repülőgép péntek hajnalban Olaszországban, Bergamo városában - írja a helyi hírportál. A gép orra az esetről készült képek tanúsága szerint a reptérhez közeli közútba is belógott. 

A félresikerült leszállás hajnali 4-kor történt a város Orio al Serio nevű repülőterén. Az okát egyelőre nem lehet biztosan tudni, de feltételezések szerint a térségben uralkodó rossz időjárási viszonyok miatt futott túl a pályán az ASL Airlines Hungary Párizsból érkező Boeing 737-400-as teherszállító gépe. A gép leszaladt a pályáról néhány üresen álló autót is magával sodorva, áttörte a kerítést, végül az utat szegélyező töltés fogta meg. A 25 éves repülőn az Airportal információi szerint kétfős magyar személyzet, a kapitány és a másodpilóta tartózkodott. A balesetben senki nem sérült meg, bár a repülő végül csak úgy tudott megállni, hogy ez eleje belógott az 591. számú útra. 

Az ASL Airlines Hungary az ír ASL Airlines magyar leányvállalata, korábban Farnair Hungary néven futott, de 2015-ben a teljes Farnair csoportot felvásárolta az ASL. Az ír légitársaság központja Dublinban van, Írországon és Magyarországon kívül Svájcban és Franciaországban is jelen van, flottája összesen mintegy száz repülőből áll. 

CpEyvyjWIAAsafU
Fotó: A repülőtér felvétele

Az Orio al Serio forgalmát ideiglenesen felfüggesztették az eset után, az érkező gépeket a milánói Malpensa reptérre irányították át. A normál működés háromnegyed hétre állt helyre, de az autóút mellett vesztegelő gépet nem tudták rögtön elmozdítani, így a reptér megközelítése még órákig problémás volt. A mentésen tűzoltócsapatok dolgoznak, a baleset felderítésére az olasz légibiztonsági hatóság (Ansv) vizsgálatot indított. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport