Lefejezve találtak egy meleg szír menekültet Isztambulban

2016.08.05. 10:49

Két nappal eltűnése után találták meg Muhammed Wisdam Sankari nevű szíriai menekült megcsonkított holttestét Isztambulban - írja a Guardian. 

A meleg férfinak július 23-án veszett nyoma a török városban, ahová egy évvel korábban menekült a szíriai háború elől. Sankari már nem tervezett sokáig Isztambulban maradni, mert szexuális orientációja miatt nem érezte biztonságban magát, a barátainak beszámolt róla, hogy többször megfenyegették, sőt: öt hónappal halála előtt egyszer el is rabolták, egy közeli erdőbe vitték, ahol összeverték és megerőszakolták. A férfinak korábban egy albérletet is el kellett hagynia homoszexualitása miatt.

A brutális gyilkosság körülményeiről szóló információk egy helyi jogvédő szervezettől, a Kaos GL-től származnak. Ők azt állítják, Sankarit különös kegyetlenséggel gyilkolták meg, állítólag több kést is találtak a megcsonkított holttestbe beletörve. Mivel a fejét is levágták, végül csak a ruhái alapján sikerült azonosítani. Az ügyben letartóztatás eddig nem történt. 

Törökországban hivatalosan 1923, a köztársaság kikiáltása óta legális a homoszexualitás, ennek ellenére a melegeket rendszeresen inzultálják országszerte. Isztambulban idén a második éve nem engedélyezték a Pride-ot, amit a városi rendőrség azzal indokolt, hogy nem tudnák garantálni a közrendet. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport